Data en technologie bepalen of je wint of verliest

Internationaal topcoureur Robert Doornbos laat er geen misverstand over bestaan: data en technologie maken het verschil tussen winnen en verliezen. Een Formule 1 team moet je zien als een grote multinational met 500 – 600 man personeel, enorme budgetten, milestones en targets, waarbij data en technologie het verschil maken.

Robert Doornbos was één van de keynote speakers tijdens de Dag van de Data & Technologie en bracht een Formule 1 auto mee. Tijdens zijn keynote gaf hij een uniek kijkje achter de schermen van de Formule 1 en inzicht in de rol van data en technologie. Die rol is voor velen het minst zichtbaar, omdat Formule 1 nog vooral als mechanische sport wordt gezien.

Voor de bezoekers waren (naast fascinatie en vermaak) eenvoudig parallellen zichtbaar met het bedrijfsleven. In de Fomule 1 vindt de meeste monitoring plaats op de motor. Als de motor kapot gaat en er niet gefinisht kan worden, dan levert dan grote verliezen op, dan stopt het primaire proces. Daar wil je dus op monitoren.

Voor ondernemers met koudwatervrees: Data en technologie zijn niet te stoppen. Het begrijpen van de data is essentieel om juiste beslissingen te nemen. Negeren is niet een optie, dan haalt de concurrentie je links en rechts in.

Robert Doornbos werd geïnterviewd door Fabiënne de Vries van New Business Radio. Luister hier het volledige interview terug.

Redactie
Redactie Business & Finance
Related Posts
Om te kunnen overleven in de digitale jungle moet je de basis op orde brengen
Hoe Joinson & Spice het accountantskantoor van de toekomst bouwde